Kikærtepandekager med bagt aubergine, granatæble og myntedressing
1. juni 2018
af
Emma Martiny.
Foto: Nina Malling, Skovdal Nordic
Pandekagerne smager næsten som falafel, men der bruges knap så meget olie til stegningen. Myntedressing og granatæblekerner gør retten dejligt frisk, og auberginen sikrer en god fylde.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200°. Skyl auberginen, og skær den i skiver. Fordel skiverne på en bageplade beklædt med bagepapir. Dryp med olie, og drys med salt.
Bag dem i ovnen i ca. 20 minutter, til de er møre og gyldne.
Pil og pres hvidløg. Kør alle ingredienserne i en blender eller minihakker. Tilsæt vand, lidt ad gangen, til du opnår den rette konsistens.
Smag dressingen til, så den både er salt, sød og syrlig.
Skyl kikærterne. Pil og hak løg og hvidløg fint. Blend alle ingredienserne til pandekagerne sammen i en blender eller minihakker.
Steg pandekagerne i olie på en pande. Lad dem blive godt sprøde på den ene side, før du vender dem.
Servér kikærtepandekagerne med bagte aubergineskiver, skiver af avocado, granatæblekerner, persille og myntedressing.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk