Kikærtekylling med squash og spinat
1. juni 2018
af
Emma Martiny.
Foto: Nina Malling, Skovdal Nordic
Krydret indisk inspiration på en helt almindelig dag.
Bemærk
Marinering, kød: Mindst 1 time, gerne op til 12 timer.
Ingredienser
Sådan gør du
Riv hvidløg og ingefær fint, og kom det i en blender eller foodprocessor. Dræn kikærterne, og tilsæt dem sammen med marinadens øvrige ingredienser. Kør, indtil marinaden får en cremet, ensartet konsistens.
Skær kyllingekødet i mindre stykker, og bland dem i marinaden. Marinér på køl i mindst 1 time og gerne op til 12 timer.
Kog risene efter anvisningen på pakken
Opvarm en tykbundet gryde eller wok, og smelt olien. Fisk kyllingestrimlerne op af marinaden, og steg dem i gryden, indtil alle sider af kødet har fået farve. Skyl og skær peberfrugt og squash i tern, og tilsæt dem. Steg i et par minutter. Hæld resten af marinaden i gryden, og læg låg på. Lad retten simre i 10 minutter, indtil kyllingekødet er mørt og gennemstegt.
Tilsæt drænede kikærter og skyllet spinat, og lad det koge et par minutter. Smag saucen til, pynt med frisk koriander, og servér med ris.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk