Kikærtefrikadeller med avocadocreme
7. juli 2022
af
Louisa Lorang.
Foto: Columbus Leth
Små, sprøde deller i selskab med den lækreste avocadocreme. Servér retten som hovedret til 4 personer eller som snack til 6.
Bemærk
Bruger du tørrede kikærter, skal du sætte dem i blød dagen før.
Ingredienser
Sådan gør du
Afdryp kikærterne, pil løg og hvidløg, og blend det hele i en foodprocessor. Smag til med citronsaft, paprika og salt. Tilsæt olie, og blend farsen glat og ensartet.
Hak koriander groft, og vend den i farsen sammen med majskernerne (tø dem op først, hvis du bruger frosne).
Form farsen til ca. 16 frikadeller med en våd ske og hånden, og steg dem på en stor pande. Tryk dem let flade med skeen. De skal stege i rigeligt olie (ca. 1-2 cm) i 2-3 minutter på hver side, til de er gyldne og gennemstegte. Krydr med salt.
Flæk avocadoerne, fjern stenen, og blend kødet sammen med pillet hvidløg, limesaft og olie i en foodprocessor. Smag avocadocremen til med salt.
Servér kikærtefrikadeller med avocadocreme, hakket koriander, hakket chili og limebåde.
Tip!
Lav gerne en simpel, sprød salat til kikærtedellerne af hjertesalat, radiser og majs vendt i en dressing af lime, honning og olie. Husk altid at krydre din salat med salt og peber.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk