Kikærteburger med chilimayo
6. august 2018
af
Louisa Lorang.
Foto: AOP
En vegetarisk burger med kikærtebøf og chilimayo, der smager helt fantastisk! Så er det altså nemt at undvære den traditionelle oksekødsbøf en gang imellem.
Ingredienser
Sådan gør du
Skyl og pluk persille. Blend kikærter, ærter, spidskommen, persille, citronsaft og salt i en foodprocessor, til du har en semi-fin masse.
Form farsen til små bøffer, så der er 2 pr. person. Klem væde ud af dem, hvis det er nødvendigt for at få dem samlet.
Steg dem i rigeligt olie på en varm slip letpande i 5-6 minutter på hver side.
Rør mayonnaisen med chili, citron og salt.
Skyl rosenkålen, og riv den groft, evt. i foodprocessoren.
Rør citronsaft, olivenolie og sukker sammen. Vend rosenkålen med dressingen, og smag til med salt.
Pil løget, og skær det i tynde skiver. Lun bollerne. Flæk dem, og smør dem med mayo.
Fyld dem med rosenkål, kikærtebøf og løg, og servér straks med ketchup til.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk