Key lime pie med kiksebund
28. juni 2018
af
Emma Martiny.
Foto: Winnie Methmann
Hele vejen fra Floridas solskin og direkte ned i din mave. Den amerikanske kageklassiker Key lime pie smager som en drøm.
Bemærk
Hviletid på køl: Mindst 2 timer.
Ingredienser
Udstyr
en springform, ca. 24 cm i diameter
Sådan gør du
Smør springformen. Knus kiks og sukker i en foodprocessor. Smelt smørret ved svag varme, og rør det sammen med de knuste kiks med en gaffel.
Fordel kiksemassen jævnt i springformen, og pres den godt sammen med fingrene, så den dækker formens bund og sider. Dæk formen med husholdningsfilm, og sæt den på køl.
Tænd ovnen på 175°. Riv skallen, og pres limefrugterne. Pisk limesaft, limeskal, æggeblommer og kondenseret mælk sammen i en skål, og hæld det over kiksebunden i springformen.
Bag tærten i ovnen i 25 minutter, til fyldet er fast. Lad tærten køle af, og stil den herefter på køl i mindst 2 timer.
Pisk fløden til skum, og riv skallen af limefrugterne.
Pynt kagen med flødeskum og fintrevet limeskal lige inden servering.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk