Key lime pie med kiksebund

28. juni 2018 af .

Foto: Winnie Methmann

Hele vejen fra Floridas solskin og direkte ned i din mave. Den amerikanske kageklassiker Key lime pie smager som en drøm.

Bemærk
Hviletid på køl: Mindst 2 timer.

Ingredienser

Udstyr

en springform, ca. 24 cm i diameter

Sådan gør du

Smør springformen. Knus kiks og sukker i en foodprocessor. Smelt smørret ved svag varme, og rør det sammen med de knuste kiks med en gaffel.
Fordel kiksemassen jævnt i springformen, og pres den godt sammen med fingrene, så den dækker formens bund og sider. Dæk formen med husholdningsfilm, og sæt den på køl.
Tænd ovnen på 175°. Riv skallen, og pres limefrugterne. Pisk limesaft, limeskal, æggeblommer og kondenseret mælk sammen i en skål, og hæld det over kiksebunden i springformen.
Bag tærten i ovnen i 25 minutter, til fyldet er fast. Lad tærten køle af, og stil den herefter på køl i mindst 2 timer.
Pisk fløden til skum, og riv skallen af limefrugterne.
Pynt kagen med flødeskum og fintrevet limeskal lige inden servering.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar