Key lime pie med flødeskum
1. juni 2018
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Betina Hastoft
En klassisk limetærte med sprød kiksebund, blød limecreme og et tykt lag flødeskum.
Bemærk
Hviletid på køl: Mindst 3 timer.
Ingredienser
Udstyr
en tærteform med løs bund, 24 cm i diameter
Sådan gør du
Tænd ovnen på 160°. Knus kiksene fint, gerne i en blender eller foodprocessor. Smelt smør i en gryde.
Rør kiksekrummer, farin, salt og smeltet smør sammen. Pres kikseblandingen sammen i bunden og op ad siderne på tærteformen i et jævnt lag. Brug fingrene eller en ske.
Forbag kiksebunden i ovnen i 10 minutter.
Rør kondenseret mælk og æggeblommer sammen i en skål med et piskeris.
Riv skallen af ⅓ af limefrugtene, og pres saften af dem alle. Tilsæt limesaft og fintrevet limeskal (gem evt. lidt til pynt),og rør, indtil cremen tykner en smule.
Fordel limecremen oven på den forbagte kiksebund, og bag tærten i ovnen i 15 minutter ved 160°. Tag tærten ud af ovnen, og lad den afkøle i formen på en rist. Sæt herefter tærten i køleskabet i mindst 3 timer eller til næste dag.
Pisk fløden til blødt skum, og fordel det oven på den kolde tærte. Pynt evt. med revet limeskal og spiseligt bladguld.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk