Key lime pie i glas
27. april 2023
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Stine Christiansen
Denne dessert smager sødt, syrligt, sprødt og blødt – og er overraskende nem at lave!
Bemærk
Afkøling: Mindst 4 timer
Ingredienser
Udstyr
4 små portionsglas
Sådan gør du
Fyld kiksene i en frysepose, og bind en knude på posen. Knus kiksene til krummer ved at banke på posen med en kødhammer eller en grydeske. Fordel kiksekrummerne i bunden af 4 små portionsglas.
Skyl og riv limeskallen fint, og pres al saften. Pisk æggeblommer, kondenseret mælk, limesaft og limeskal sammen i en skål med et piskeris, til massen tykner let.
Fordel limecremen oven på kiksekrummerne i glassene, og sæt dem på køl i mindst 4 timer.
Hæld fløden i en skål, og pisk den til blødt skum med håndkraft ved hjælp af et piskeris – det tager ca. 5 minutter.
Top desserterne med flødeskum, fintrevet limeskal, og evt. lidt kiksekrummer.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk