Key lime-mousselagkage
27. juli 2023
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Betina Hastoft
En flot og elegant lagkage som med sit skarpe snit og friske spark af lime vil tage pusten fra dine gæster – på den gode måde, altså!
Bemærk
Afkøling: Mindst 6 timer
Ingredienser
Udstyr
1 springform, 18 cm i diameter
Kageplast
Sådan gør du
Beklæd springformen med bagepapir i bunden og med lagkageplast langs kanten. Knus kiksene til krummer i en blender eller foodprocessor.
Smelt smørret, og rør det i kiksekrummerne sammen med brun farin og salt. Pres kikseblandingen ud i bunden af springformen, og glat overfladen med bagsiden af en ske. Sæt kiksebunden på køl.
Læg husblas i blød i en skål med koldt vand i 10 minutter. Opvarm limesaft og sukker i en gryde, til sukkeret er opløst. Vrid husblassen fri for vand, og rør den ud i den varme limesaft. Hæld limesaftblandingen over i en skål, og sæt på køl i 10 minutter. Den skal ikke stivne, men blot køle af, til den er lun.
Pisk fløden til skum, tilsæt græsk yoghurt, og vend det sammen. Vend forsigtigt den lune limesaft i flødeblandingen. Fordel limemoussen oven på kiksebunden, og sæt den på køl i 4 timer.
Læg husblas i blød i en skål med koldt vand. Opvarm limesaft og sukker i en gryde, til sukkeret er opløst. Vrid husblassen fri for vand, og rør den ud i den varme saft, til den er helt opløst. Tilsæt 1-2 dråber lysegrøn konditorfarve, så limesaften får en flot lysegrøn farve. Lad limesaften køle af i 10 minutter, så den stadig er flydende, men ikke alt for varm.
Hæld limegeléen oven på moussen i en tynd stråle, så den fordeler sig jævnt. Sæt kagen tilbage i køleskabet, til geléen har sat sig (det tager ca. 2 timer). Anret kagen på et fad, og pynt med grønne skovsyreblade og lidt knuste kiks.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk