Key lime mini-cheesecakes

25. maj 2021 af .

Foto: Betina Hastoft

Disse små, mundrette cheesecakes er den perfekte kombination af sprødt og cremet samt sødt og syrligt.

Bemærk
Afkøling: Mindst 3 timer

Ingredienser

Udstyr

12 muffinforme

Sådan gør du

Tænd ovnen på 175°, og sæt papirforme i en fast muffinform med 12 huller.
Knus kiksene til fine krummer i en blender eller minihakker. Smelt smørret, og rør det sammen med kiksekrummer, sukker og salt.
Fordel kikseblandingen i bunden af hver muffinform, og tryk den godt sammen, så den får en jævn overflade. Bag kiksebundene i ovnen i 5 minutter, og afkøl dem på en bagerist, mens du laver fyldet.
Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Pisk vaniljekorn, flødeost, sukker og cremefraiche cremet med en elpisker i en skål .
Skyl limefrugterne, riv skallen fint, og pres al saften. Pisk 1 spsk. limeskal og 5 spsk. limesaft i cheesecakefyldet. Tilsæt 1 æg ad gangen, og pisk kortvarigt mellem hvert æg, til cremen er ensartet.
Fordel cheesecakefyldet oven på kiksebundene, og glat overfladen. Bag kagerne i ovnen i 15-20 minutter, til cremen har sat sig, men stadig føles en smule ubagt i midten. Afkøl kagerne på en bagerist, og sæt dem på køl i mindst 3 timer før servering.
Pisk fløden til skum med en elpisker i en skål. Fyld flødeskummet i en sprøjtepose med stjernetylle, og dekorér kagerne med en fin top af flødeskum. Pynt evt. med fintrevet limeskal.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar