Kernestykker med speltmel

27. april 2021 af .

Foto: Betina Hastoft

Spelt er en gammel hvedesort, der med sin gode smag er blevet populær i det danske køkken. Speltmel er sigtet og fint formalede spelthvedekerner, hvor de grove skaldele er sigtet fra. Spelt har en karakteristisk smag, en flot gylden farve og gode bageegenskaber, der minder en del om almindeligt hvedemel.

Bemærk
Hævetid: I alt 1½ time

Ingredienser

Sådan gør du

Smuldr gæren, og opløs den i det lunkne vand i en skål. Tilsæt yoghurt, honning, salt og speltmel, og rør det sammen. Tilsæt hvedemelet, og ælt dejen længe og grundigt, ca. 10 minutter – brug gerne en røremaskine.
Hæld olie i en stor skål, og vend dejen rundt i olien i skålen. Lad dejen hæve lunt og tildækket i 1 time og 15 minutter.
Tænd ovnen på 225°. Hæld de blandede kerner og frø ud på køkkenbordet i et jævnt lag, og vend dejen rundt i blandingen. Bank forsigtigt dejen ud til en stor firkant, og skær den ud i 15 firkantede stykker. Fordel stykkerne på en bageplade med bagepapir, og lad dem efterhæve i 15 minutter.
Bag kernestykkerne i ovnen i ca. 15 minutter, til de er gyldne og gennembagte. Afkøl dem på en bagerist inden servering.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar