Kerneboller med squash
22. juni 2018
af
Susanne Palmqvist.
Foto: AOP
Her får du opskriften på lækre kerneboller med squash, der passer perfekt som tilbehør til varme supper, på morgenbordet eller i madpakken!
Bemærk
Hævetid i alt: Ca. 4 timer.
Ingredienser
Sådan gør du
Kom vand, hvedekerner og hørfrø i en gryde, og bring det langsomt i kog. Sluk, og lad det trække ½ time.
Rør salt, honning, olie og A38 i. Tjek, at temperaturen er håndvarm, inden du også rører gæren i. Riv squashen groft, og vend den i.
Rør melet i lidt ad gangen til du har en blød dej. Den skal ikke kunne æltes med hænderne, men den skal hænge godt sammen. Rør den sammen i mindst 5 minutter.
Stil dejen i et stort fad med drys af mel over. Dæk med film, og stil den til hævning et koldt sted i ca. 3 timer.
Vip dejen ud på et melstrøet bord, men rør ikke for meget ved den. Brug en ret stor ske, og form dejen let til boller direkte på en plade med bagepapir. Drys med lidt mel, og lad bollerne efterhæve i ½ time.
Bag bollerne på nederste rille i en 220° varm ovn i 20-30 minutter. De skal lyde hule, når du banker dem i bunden. Køl dem af på en rist. Bollerne kan fryses.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Fuldkornsboller