Kebabspyd og appelsinsalat med kål
1. juni 2018
af
Camilla Zarah Lawes.
Foto: Lars Ranek
Hjemmelavede kebabspyd men en frisk salat, som kombinerer citrusfrugt og kål, der booster din krop med C-vitaminer.
Ingredienser
Sådan gør du
Rør kødet med yoghurt, spidskommen, karry, chilipulver, presset hvidløg, salt og peber.
Fugt hænderne, og form lange pølser af farsen, så der er to pr. person. Sæt dem på træspyd, og steg dem godt på alle sider i lidt olie på en varm grillpande. Skru ned, og steg dem helt færdige ved lav varme.
Skræl appelsinen, og skær den i smalle fileter uden hinde. Opsaml den saft, som drypper fra appelsinen, og pres også saften fra resterne, så du kan bruge den i dressingen.
Rist mandlerne på en pande med lidt salt og olivenolie. Skær æblet i tynde både.
Skræl gulerødderne, og skær dem i lange, tynde strimler med en tyndskræller. Snit spidskålen fint. Hak abrikoserne groft.
Bland gulerødder med spidskål, æble og appelsin, og fordel mandler og abrikoser over. Dryp med olivenolie og citronsaft.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Prøv også:Verdens bedste pita med kebab