Kebabspyd med nye kartofler og blomkålscouscous
29. august 2019
af
Emma Martiny.
Foto: Winnie Methmann
Sæt nye kartofler på dine kebabspyd for ekstra fylde og sommer-velsmag.
Bemærk
Hviletid, fars: 30 minutter.
Ingredienser
Udstyr
8 grillspyd
Sådan gør du
Pil og hak løget fint, og pil og pres hvidløget. Skyl og hak persille fint.
Rør en fars af kød, løg, hvidløg, persille og krydderier, og stil farsen på køl i 30 minutter.
Skrub kartoflerne, og kog dem i letsaltet vand i 10-12 minutter, til de er netop møre. Lad dem køle af, imens du tilbereder blomkålscouscous.
Riv blomkål på den grove side af et rivejern. Skyl og hak persille og mynte fint, og bland det med blomkål i en stor skål. Riv skallen, og pres saften af citronen.
Rør en dressing sammen af citronskal og -saft, olivenolie, honning, sennep, salt og peber. Vend dressingen i skålen.
Skyl og nip jordbærrene, og skær dem i skiver. Rist mandlerne gyldne på en tør, varm pande, og hak dem groft. Smuldr fetaen. Vend jordbær, mandler og feta i salaten.
Tænd ovnen på 225°.
Form farsen til små kødboller. Vend kogte kartofler i olivenolie.
Sæt kødboller og kogte kartofler på grillspyd, og placér dem på en bageplade med bagepapir. Bag spyddene i ovnen i ca. 15 minutter, til kebabben er gennemstegt. Servér med blomkålscouscous.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk