Kebabspyd med græskar i ovn
1. juni 2018
af
Emma Martiny.
Foto: Nina Malling
De krydrede kebabspyd smager skønt med de søde græskar. Servér evt. med bagte auberginer som et dekorativt og smagfuldt indslag.
Ingredienser
Udstyr
10 bambusspyd
Sådan gør du
Tænd ovnen på 175°. Flæk auberginerne, og snit tern ned i kødet uden at skære igennem. Pensl med olie, og krydr med spidskommen, salt og peber.
Læg auberginerne på en bageplade beklædt med bagepapir, og bag dem i ovnen i ca. 45 minutter, til de er møre.
Pil kernerne ud af granatæblet, og sæt dem til side. Skyl og tør persillen, og hak den groft.
Rør en fars af hakket kød, æg, mel og krydderier. Pil og hak løget fint, pres hvidløg, og hak persille. Rør det hele i farsen, og sæt farsen på køl.
Halvér græskarret, fjern kernerne, og skær græskarret i tern (du kan lade skallen sidde på).
Fordel græskarternene på en bageplade beklædt med bagepapir, dryp med olie, og drys med salt. Bag dem i den 175° varme ovn i ca. 20 minutter.
Form små frikadeller af farsen. Sæt frikadeller og forbagte græskartern skiftevis på bambusspyddene, og læg spyddene tilbage på bagepladen. Steg dem i ovnen i ca. 15 minutter.
Pres saften af citronen. Pres hvidløget, og rør det sammen med tahin, citronsaft, salt og peber. Rør vand i, indtil konsistensen bliver tilpas flydende. Smag dressingen til, så den både er salt, sød og syrlig.
Dryp auberginerne med dressingen, og pynt med granatæblekerner og persille.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Prøv også:Verdens bedste pita med kebab