Kebab med oksemørbrad, svampe og hvidløgscreme
1. juni 2018
af
Carsten Kyster.
Foto: Columbus Leth
Oksemørbrad giver en luksuriøs kebab, men brug evt. strimler af svinekød eller kylling.
Bemærk
Trækketid, løg: 2 timer. Ovntid, hvidløg: 45 minutter.
Ingredienser
Sådan gør du
Pil rødløgene, og skær dem i tynde ringe. Kog eddike, sukker og salt op i en gryde, og hæld det ud over løgene i en skål.
Lad løgene trække i 2 timer.
Pil hvidløgsfeddene. Bag dem i en 185° varm ovn i ca. 45 minutter, til de er møre og brune. Mos dem med en gaffel, og rør dem sammen med yoghurt og olie. Smag til med salt og peber.
Krydr oksemørbraden med salt og peber. Brun den i olie på en pande, og steg den færdig i ovnen i ca. 20 minutter ved 185°. Lad den hvile i ca. 5 minutter.
Rens svampene, og skær dem i mindre stykker. Steg dem i lidt olie på en pande, og krydr med salt og peber.
Varm fladbrødene i ovnen. Server dem med oksemørbrad i skiver, syltede rødløg, hvidløgscreme, svampe og basilikum som drys.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk