Kebab i pitabrød

Kebab i pitabrød med grønt og dressing er nemt at lave selv, og kan blive et sundt alternativ til takeaway!

Kebab i pitabrød
0-30 min.

(6)

July 21, 2022 af Marie MelchiorFoto: Line Falck

Ingredienser

personer

Sådan gør du

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

opskrift på hjemmelavet kebab i pita

Her får du en simpel opskrift på kebab, som laves af hakket kød (lam/okse). Det smager skønt og sender helt sikkert dine smagsløg en tur til Mellemøsten.

Går du ind på en tyrkisk grill og bestiller kebab, får du højst sandsynligt strimler af oksekød, lammekød eller kyllingekød, der sidder på et stort spyd.

Hvad er forskellen på kebab, döner, durum og sharwarma

Kebab er et vidt begreb, der bruges på meget forskellige måder, alt efter hvor man kommer fra. Ordet kebab betyder 'stegt kød', og det relaterer sig ikke nødvendigvis til döner kebab – shawarma er nemlig det, du måske kender som döner kebab. Lad os bare være ærlige – de fleste famler rundt i de forskellige ord. Så her har du en kort ordforklaring:

  • Kebab betyder direkte oversat ”grillet kød”. Kebab er et helt stykke kød, som sidder på et spyd, hvorefter der bliver skåret stykker fra det.
  • Sharwarma er den arabiske betegnelse for den ret, som du måske kender som döner. Altså en ret som indeholder kebabkød.
  • Döner er derfor den tykiske udgave af en ret med kebab.
  • Durum er navnet for ’rullen’, som er fyldt med blandt andet kebab.

Hvilke krydderier bruges til kebab?

De vigtigste krydderier, når du laver kebab, er hvidløg, stødt spidskommen og stødt koriander. Her i opskriften er der også tilsat persille, der giver en dejlig smag. Du kan også, for at gøre den mere mellemøstlig, bruge helt frisk persille som frisker retten op og giver et lille pift til kebabben.

Ønsker du en mere krydret version, kan du også tilsætte kanel, stødte nelliker og/eller cayennepeber.

I nogle supermarkeder kan du også købe færdigblandet kebab-krydderi, hvis det skal være ekstra nemt. Har de ikke det, kan du bruge ras el hanout-krydderi.

Du kan sagtens lave en kyllinge kebab i pitabrød. Gril stykker af kylling på et grillspyd og skær det ud i strimler. 

Chilisovs opskrift til kebab

Du kan lave din egen chilisovs til din sharwarma eller döner. Du skal bruge ingredienser som smagsneutral olie, hvidløg, korianderfrø, tomatkoncentrat, eddike, løg og chiliflager. Ellers kan du finde mange gode bud på færdiglavede chilisovse i supermarkeder.

Hjemmelavet kyllingekebab

Du kan sagtens udskifte de traditionelle okse- og lammekød med kyllingekød. Traditionelt set er kebab enten okse- eller lammekød, men det er blevet lige så almindeligt at få en durum med kylling.

Lav den lækreste hjemmelavede pita

Gå all-in og lav også din egen pitabrød. Der er faktisk ret simpelt, og resultatet er fantastisk. Kebab og pita smager skønt, når du selv har tilberedt det. Ellers kan du også lave fladbrød, som du så fylder på samme vis som en döner kebab.

Kan man fryse kebab?

Ja, du kan sagtens fryse kødet, men når du har taget det op, så skal det bruges samme dag. Du kan også lave en stor portion pitabrød, hvoraf du fryser en del af pitabrødet ned. Så har du en döner kebab klar på nul-komma-fem på travle dage. Smart, ikke? Så mangler du bare lidt friske grøntsager.  

Se også: Sådan laver du hjemmebagte pitabrød

Måske du også kan li'