Kartoffelvafler med rejer, røget laks og hytteost

Kartoffelvaflerne minder om røsti og egner sig perfekt til frokosten eller som en fin forret. Skift evt. rejer og røget laks ud med stenbiderrogn.

Bemærk
Antal personer: 4 (som forret).

Ingredienser

Sådan gør du

Skræl kartoflerne, og pil løget. Riv kartofler og løg på den grove side af rivejernet, og pres dem fri for væde – brug hænderne, eller vrid dem i et rent viskestykke.
Rør den revne kartoffelblanding grundigt sammen med olie, æg, rasp, timian, salt og peber til en sammenhængende dej.
Varm vaffeljernet op, og pensl det med smør. Fordel halvdelen af dejen i vaffeljernet, og bred dejen godt ud til kanterne.
Steg vaflen i 5-7 minutter, til den er gylden og sprød. Gentag med resten af dejen. Hold vaflerne lune.
Klip vaflerne ud i hjerter, og anret 3 hjerter pr. person. Top dem med røget laks, hytteost, rejer og finthakket rødløg. Krydr med salt og peber, og pynt med plukket kørvel.

Tip!

Kartoffelvaflerne kan bages et par timer i forvejen og senere lunes i ovnen ved 225° i 4-5 minutter.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
1. juni 2018 af .

Foto: Betina Hastoft

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar