Kartoffelvafler med laks, stenbiderrogn og dild
Glem alt om blinis – nu er det vafler, som gælder, når du vil forkæle dine gæster med en lækker forret. Riv kartofler i dejen, så bliver vaflerne ekstra mættende, og pynt dem derefter med både laks og stenbiderrogn.

0-30 min.
(0)
1. april 2022 af Linn GrubbströmFoto: Philip Høpner
Ingredienser
personer
Kartoffelvafler
- kartofler
- 250 g
- hvedemel
- 150 g
- ølandshvedemel
- 60 g
- bagepulver
- 2 tsk.
- salt
- 2 tsk.
- mælk
- 3½ dl
- æg
- 2
- smør
- 75 g
Topping
- frisk dild
- 1 bundter
- rødløg
- 1
- cremefraiche 18 %
- 2 dl
- røget laks
- 200 g
- stenbiderrogn på glas
- 75 g
- feldsalat
- 50 g
Sådan gør du
Kartoffelvafler
Skræl kartoflerne, og riv dem groft. Vend begge slags mel, bagepulver og salt sammen i en skål.
Hæld mælken i skålen, og pisk dejen sammen med et piskeris. Slå æggene ud i dejen, og pisk den sammen.
Tilsæt de revne kartofler, og rør dejen godt sammen.
Smelt smørret, og hæld det meste af det i dejen. Pensl vaffeljernet med resten af smørret, og bag vaflerne gyldne.
Topping
Skyl dilden, og hak den. Pil løget, og hak det fint.
Servér vaflerne med cremefraiche, laks, stenbiderrogn, salat, dild og rødløg.
Tip!
Næringsindhold
Allergener
Kostretning
Bedøm denne opskrift
Vælg det ønskede antal stjerner