Kartoffelvafler med laks, stenbiderrogn og dild

Glem alt om blinis – nu er det vafler, som gælder, når du vil forkæle dine gæster med en lækker forret. Riv kartofler i dejen, så bliver vaflerne ekstra mættende, og pynt dem derefter med både laks og stenbiderrogn.

Kartoffelvafler med laks, stenbiderrogn og dild
0-30 min.

(0)

1. april 2022 af Linn GrubbströmFoto: Philip Høpner

Ingredienser

personer

Kartoffelvafler

kartofler
250 g
hvedemel
150 g
ølandshvedemel
60 g
bagepulver
2 tsk.
salt
2 tsk.
mælk
3½ dl
æg
2
smør
75 g

Topping

frisk dild
1 bundter
rødløg
1
cremefraiche 18 %
2 dl
røget laks
200 g
stenbiderrogn på glas
75 g
feldsalat
50 g

Sådan gør du

Kartoffelvafler

Skræl kartoflerne, og riv dem groft. Vend begge slags mel, bagepulver og salt sammen i en skål.
Hæld mælken i skålen, og pisk dejen sammen med et piskeris. Slå æggene ud i dejen, og pisk den sammen.
Tilsæt de revne kartofler, og rør dejen godt sammen.
Smelt smørret, og hæld det meste af det i dejen. Pensl vaffeljernet med resten af smørret, og bag vaflerne gyldne.

Topping

Skyl dilden, og hak den. Pil løget, og hak det fint.
Servér vaflerne med cremefraiche, laks, stenbiderrogn, salat, dild og rødløg.

Tip!

Har du et par kogte kartofler tilbage i køleskabet fra aftensmaden i går, kan du også bruge dem. Du kan udskifte de rå kartofler med kogte, revne kartofler i vaffeldejen.

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

Måske du også kan li'