Kartoffelvafler med laks, stenbiderrogn og dild

1. april 2022 af .

Foto: Philip Høpner

Glem alt om blinis – nu er det vafler, som gælder, når du vil forkæle dine gæster med en lækker forret. Riv kartofler i dejen, så bliver vaflerne ekstra mættende, og pynt dem derefter med både laks og stenbiderrogn.

Ingredienser

Sådan gør du

Skræl kartoflerne, og riv dem groft. Vend begge slags mel, bagepulver og salt sammen i en skål.
Hæld mælken i skålen, og pisk dejen sammen med et piskeris. Slå æggene ud i dejen, og pisk den sammen.
Tilsæt de revne kartofler, og rør dejen godt sammen.
Smelt smørret, og hæld det meste af det i dejen. Pensl vaffeljernet med resten af smørret, og bag vaflerne gyldne.
Skyl dilden, og hak den. Pil løget, og hak det fint.
Servér vaflerne med cremefraiche, laks, stenbiderrogn, salat, dild og rødløg.

Tip!

Har du et par kogte kartofler tilbage i køleskabet fra aftensmaden i går, kan du også bruge dem. Du kan udskifte de rå kartofler med kogte, revne kartofler i vaffeldejen.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar