Kartoffeltortilla med frisk chorizo
31. august 2018
af
Camilla Zarah Lawes.
Foto: Columbus Leth
Den spanske tortilla er en skøn ret, der her serveres med krydrede chorizopølser. Retten minder lidt om en dansk æggekage – dog med fyld af kartofler.
Ingredienser
Sådan gør du
Skræl kartoflerne. Kog dem netop møre, og skær dem i store tern. Pil løget, og hak det groft. Pil og hak hvidløg fint.
Tænd ovnen på 190°. Steg kartofler, løg og hvidløg gyldne i olie på en pande, som kan tåle at gå i ovnen. Krydr med salt og peber.
Pisk mælk og æg sammen, og hæld det over kartoffelblandingen.
Bag tortillaen i ovnen i 25-30 minutter (hvis panden ikke kan sættes i ovnen, kan du tilberede retten i et ovnfast fad).
Skær chorizopølsen i tykke skiver, og steg dem sprøde på en tør pande i 2 minutter. Læg dem på et stykke fedtsugende papir.
Skyl og hak persille. Drys chorizoskiver og persille over tortillaen.
Skyl salaten. Skyl tomaterne, og skær dem i halve. Vend dem i salaten.
Hæld olie og citronsaft over, og krydr med salt og peber. Servér salaten som tilbehør til tortillaen.
Tip!
Du kan sagtens bruge tørret chorizo i stedet for friske pølser.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk