Kartoffelterrine med cheddar og bacon
17. november 2020
af
Marie Melchior.
Foto: Betina Hastoft
Kartofler og ost svøbt i bacon falder helt sikkert i god jord hos baconelskere. Servér retten til frokost med en skål blandet grøn salat til, eller brug den som tilbehør til aftensmaden.
Ingredienser
Udstyr
en sandkageform eller en lille brødform
Sådan gør du
Tænd ovnen på 175°. Læg bagepapir i formen, så det dækker og stikker et stykke ud over kanterne.
Læg baconskiverne på tværs af formen. De skal ligge helt tæt og må gerne lappe ind over hinanden. Lad enderne af baconskiverne hænge ud over kanten af formen.
Skræl eller skrub kartoflerne, og skær dem i helt tynde skiver, gerne på et mandolinjern. Alternativt kan du bruge en skarp køkkenkniv.
Riv cheddarosten på den grove side af et rivejern, og læg til side. Skyl og pluk citrontimian.
Læg et lag kartoffelskiver i bunden af formen. Drys citrontimian og revet ost over kartoflerne i et jævnt lag, og krydr med salt og peber. Gentag processen, til alle kartoflerne er brugt. Tryk hvert lag godt sammen i formen undervejs.
Fold baconskiverne ind over hinanden, og tryk det hele godt sammen i formen. Bag retten i ovnen i ca. 1½ time.
Lad den afkøle i 5-6 minutter. Løft den ud af formen, og pynt med brøndkarse. Skær kartoffelterrinen i tykke skiver, og servér, mens den stadig er lun.
Tip!
Som navnet antyder, smager citrontimian af såvel timian som citron. Hvis du ikke kan få fat i citrontimian, bruger du bare almindelig timian og evt. lidt fintrevet citronskal.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk