Kartoffeltærte med rygeost
20. september 2021
af
Line Holt Nielsen.
Foto: Betina Hastoft
Mættende og frisk tærte, der smager godt både lun og kold. Spis tærten, som den er, eller servér den f.eks. med et stykke røget makrel.
Ingredienser
Sådan gør du
Bland mel og salt. Smuldr smør i blandingen, og hak det, til konsistensen er som rasp. Pisk ægget let, og saml dejen med æg og vand til en kugle uden at ælte. Lad den hvile køligt i en halv time.
Tænd ovnen på 200°. Rul dejen ud på et meldrysset bord, og tryk den fast i en smurt tærteform. Prik huller i tærtebunden med en gaffel, læg et stykke bagepapir og tørrede kikærter over, og forbag bunden i 10 minutter. Fjern bagepapir og kikærter.
Skær kartoflerne i meget tynde skiver, evt. med et mandolinjern. Bred dem ud i den forbagte tærtebund.
Pisk æg, fløde og rygeost. Krydr det med salt og peber. Hæld æggemassen over kartoflerne.
Klip purløg over tærten, og drys med pinjekerner. Bag tærten i 35-40 minutter, til æggemassen har sat sig.
Servér tærten med tyndsnittede radiser vendt med spæde salatblade.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk