Kartoffeltærte med ost og bacon

En dejlig tærte med masser af smag fra kartofler, løg, bacon og ost. Et sikkert hit på middagsbordet!

Ingredienser

Udstyr

1 tærteform, 24 cm i diameter

Sådan gør du

Læg tærtedejen i en smurt tærteform.
Steg bacon sprød på en pande, og lad dem dryppe af på fedtsugende papir.
Pil løg, og skær dem i skiver. Rens forårsløg, og snit dem. Sautér løg og forårsløg i lidt olie, til de er møre, og bland dem med bacon.
Skræl kartofler, og skær dem i meget tynde skiver, gerne på et mandolinjern. Læg kartoffelskiverne i en skål med koldt vand i nogle minutter.
Blanchér kartoflerne i en gryde med letsaltet vand, og dryp godt af. <br /> Fordel kartoffelskiver, bacon-løgblanding og ost skiftevis på tærtebunden. Slut med bacon-løgblanding og ost.
Pisk æg og fløde sammen, krydr med salt og peber, og hæld blandingen over tærtefyldet. Bag tærten nederst i ovnen ved 200° i ca. 30 minutter. Servér tærten lun med en salat til.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
28. november 2019 af .

Foto: Betina Hastoft

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar