Kartoffeltærte med ost og bacon
28. november 2019
af
Gitte Heidi Rasmussen.
Foto: Betina Hastoft
En dejlig tærte med masser af smag fra kartofler, løg, bacon og ost. Et sikkert hit på middagsbordet!
Ingredienser
Udstyr
1 tærteform, 24 cm i diameter
Sådan gør du
Læg tærtedejen i en smurt tærteform.
Steg bacon sprød på en pande, og lad dem dryppe af på fedtsugende papir.
Pil løg, og skær dem i skiver. Rens forårsløg, og snit dem. Sautér løg og forårsløg i lidt olie, til de er møre, og bland dem med bacon.
Skræl kartofler, og skær dem i meget tynde skiver, gerne på et mandolinjern. Læg kartoffelskiverne i en skål med koldt vand i nogle minutter.
Blanchér kartoflerne i en gryde med letsaltet vand, og dryp godt af. <br />
Fordel kartoffelskiver, bacon-løgblanding og ost skiftevis på tærtebunden. Slut med bacon-løgblanding og ost.
Pisk æg og fløde sammen, krydr med salt og peber, og hæld blandingen over tærtefyldet. Bag tærten nederst i ovnen ved 200° i ca. 30 minutter. Servér tærten lun med en salat til.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Andre er også vilde med: Grov porretærte med skinke og feta
Powered by Froala Editor