Kartoffeltærte med krydret kyllinge- og chorizofyld
1. juni 2018
af
Emma Martiny.
Foto: Nina Malling, Skovdal Nordic
En saftig tærte, hvor den klassiske mørdejsbund er erstattet af revne kartofler. Hvis du har lyst til lunende comfort food, er dette lige sagen.
Ingredienser
Udstyr
en springform, ca. 25 cm i diameter
Sådan gør du
Skær chorizopølsen i tynde skiver, og rist dem i en gryde, til fedtet begynder at smelte. Pil og hak løg og hvidløg, og tilsæt begge dele.
Tilsæt paprika, spidskommen og chiliflager, og vend rundt. Steg, til løgene er klare.
Læg kyllingefilet i gryden, og hæld hakkede tomater og tomatpuré over. Læg låg på, og lad det simre i 30 minutter, indtil kødet er helt mørt.
Tænd ovnen på 175°. Skræl kartoflerne, og riv dem på den grove side af et rivejern. Bland de revne kartofler med æg, mel og salt i en skål til en klistret masse.
Smør springformen med olie. Brug dine fingre eller en gaffel til at fordele kartoffelmassen i bunden og op ad kanterne i et jævnt lag.
Sæt springformen i ovnen i 25 minutter, indtil bunden er fast og gylden.
Riv kyllingekødet i gryden fra hinanden med to gafler. Bring gryden i kog, og smag til med hvidvinseddike, salt og peber.
Fyld grydens indhold i den bagte kartoffelbund, drys med revet cheddar, og sæt tærten tilbage i ovnen igen i 15 minutter, eller indtil osten er gylden.
Tip!
Bunden kan også laves med søde kartofler.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk