Kartoffeltærte med gedeost og spidskålssalat
1. juni 2018
af
Marie Melchior.
Foto: Line Falck
Lækker, smagfuld tærte med gedeost og en sprød spidskålssalat til. Byt evt. gedeosten ud med feta eller en mild emmentaler.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200°. Læg bagepapir i en tærteform, og læg tærtedejen i formen. Skær overskydende dej væk fra kanten.
Pisk æg sammen med mælk. Skær kogte kartofler i tern. Rens forårsløg. Hak forårsløg og purløg, og rør dem i æggemassen sammen med kartoflerne. Fordel blandingen oven på tærtebunden.
Skær gedeost i skiver på ca. 1½ cm, og fordel dem oven på tærten. Drys med hakket rosmarin. Dryp olivenolie på gedeosten, og krydr med salt og peber. Bag tærten i 20-25 minutter, til den er gylden og sprød.
Rist pinjekerner gyldne på en tør pande.
Fjern de yderste blade på begge spidskål. Halvér dem, og fjern stokken. Snit kålene i mindre stykker.
Skyl persillen, og hak den groft. Bland persille og spidskål i en skål.
Rør eddike og olie sammen, og vend det i salaten. Krydr med salt og peber, og drys salaten med pinjekerner. Servér sammen med den nybagte tærte.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk