Kartoffeltærte med gedeost og spidskålssalat

1. juni 2018 af .

Foto: Line Falck

Lækker, smagfuld tærte med gedeost og en sprød spidskålssalat til. Byt evt. gedeosten ud med feta eller en mild emmentaler.

Ingredienser

Sådan gør du

Tænd ovnen på 200°. Læg bagepapir i en tærteform, og læg tærtedejen i formen. Skær overskydende dej væk fra kanten.
Pisk æg sammen med mælk. Skær kogte kartofler i tern. Rens forårsløg. Hak forårsløg og purløg, og rør dem i æggemassen sammen med kartoflerne. Fordel blandingen oven på tærtebunden.
Skær gedeost i skiver på ca. 1½ cm, og fordel dem oven på tærten. Drys med hakket rosmarin. Dryp olivenolie på gedeosten, og krydr med salt og peber. Bag tærten i 20-25 minutter, til den er gylden og sprød.
Rist pinjekerner gyldne på en tør pande.
Fjern de yderste blade på begge spidskål. Halvér dem, og fjern stokken. Snit kålene i mindre stykker.
Skyl persillen, og hak den groft. Bland persille og spidskål i en skål.
Rør eddike og olie sammen, og vend det i salaten. Krydr med salt og peber, og drys salaten med pinjekerner. Servér sammen med den nybagte tærte.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar