Kartoffeltærte med bacon og timian
18. maj 2021
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Columbus Leth
Tærter kan fyldes med alt godt fra køleskabet. Her er det en lækker blanding af kartofler, bacon og løg.
Ingredienser
Udstyr
1 tærteform, 24 cm i diameter
Sådan gør du
Bland hvedemel, grahamsmel og salt sammen i en skål. Tilsæt olie og vand, og saml hurtigt dejen med hænderne. Rul dejen tyndt ud på et meldrysset bord, og beklæd tærteformen med dejen. Sæt tærteformen på køl, imens du laver fyldet.
Tænd ovnen på 200°. Skræl kartoflerne, og skær dem i terninger a 2 cm. Pil løget, og hak det fint. Skær baconen i tern.
Steg baconternene sprøde på en varm pande i ca. 5 minutter. Tag dem af panden, og afdryp på fedtsugende papir. Tør panden af, og tilsæt olie. Steg kartoffeltern og løg på panden i 3-4 minutter, til de er let møre, men ikke helt gennemstegte. Tag panden af varmen.
Pisk æg, cremefraiche, sennep og timian sammen i en skål, og krydr med salt og peber. Vend kartofler, løg og bacon i æggeblandingen, og hæld fyldet i tærten.
Bag tærten i ovnen i 30-35 minutter, til fyldet er fast, og tærten er gylden.
Servér tærten varm eller lun med frisk timian på toppen og evt. en skål grøn salat.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk