Kartoffelsuppe med røget laks og rugbrødscrunch

11. juli 2018 af .

Foto: Columbus Leth

Denne milde kartoffelsuppe er nem at lave og smager fantastisk. Ikke mindst på grund af den spændende topping, som består af røget laks og rugbrødscrunch. Mums!

Ingredienser

Sådan gør du

Skræl kartoflerne, og skær dem i små tern. Rens forårsløgene, og skær dem i mindre stykker.
Bland kartofler, forårsløg, mælk og fond i en gryde, og krydr med karry, salt og peber. Lad det koge under låg i ca. 10 minutter, til kartoflerne er helt møre.
Blend suppen i en blender eller med en stavblender direkte i gryden. Varm suppen igennem, og smag til med salt og peber.
Rør græsk yoghurt i, og lad suppen simre i 5 minutter. Justér evt. tykkelsen med vand.
Skær rugbrødet i små stykker, og steg dem helt sprøde i smør på en pande.
Hæld suppen i skåle, og anret 1 skive laks i hver portion. Drys med rugbrødscrunch og plukket dild, og krydr med salt og peber.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar