Kartoffelsuppe med røget laks og rugbrødscrunch
11. juli 2018
af
Camilla Zarah Lawes.
Foto: Columbus Leth
Denne milde kartoffelsuppe er nem at lave og smager fantastisk. Ikke mindst på grund af den spændende topping, som består af røget laks og rugbrødscrunch. Mums!
Ingredienser
Sådan gør du
Skræl kartoflerne, og skær dem i små tern. Rens forårsløgene, og skær dem i mindre stykker.
Bland kartofler, forårsløg, mælk og fond i en gryde, og krydr med karry, salt og peber. Lad det koge under låg i ca. 10 minutter, til kartoflerne er helt møre.
Blend suppen i en blender eller med en stavblender direkte i gryden. Varm suppen igennem, og smag til med salt og peber.
Rør græsk yoghurt i, og lad suppen simre i 5 minutter. Justér evt. tykkelsen med vand.
Skær rugbrødet i små stykker, og steg dem helt sprøde i smør på en pande.
Hæld suppen i skåle, og anret 1 skive laks i hver portion. Drys med rugbrødscrunch og plukket dild, og krydr med salt og peber.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk