Kartoffelsuppe med porre og stenbiderrogn
12. juli 2018
af
Mai Knauer.
Foto: Columbus Leth
Cremet og lækker kartoffelsuppe med porre. Porre tilhører løgfamilien og giver ekstra smag til den milde suppe. Top retten med stenbiderrogn, og servér med ristet rugbrød.
Ingredienser
Sådan gør du
Skræl kartoflerne, og skær dem i skiver. Skær porren i tynde skiver, og skyl den fri for jord.
Varm smør op i en tykbundet gryde. Tilsæt kartofler og porre, og lad det stege forsigtigt i 3 minutter, uden at porren tager farve.
Pil hvidløget, og hak det fint. Steg det med kartofler og porre i ca. 1 minut. Krydr med timian, salt og peber.
Hæld vand på, og kog suppen i ca. 20 minutter ved svag varme. Tilsæt fløde, og kog videre i 5 minutter.
Tag gryden fra varmen, og blend suppen i en foodprocessor, til den er helt blank. Hæld den tilbage i gryden, og varm den op. Smag til med salt og peber.
Rist rugbrødsskiverne, og skær dem i kvarte. Hæld suppen i dybe skåle, og top med stenbiderrogn og lidt frisk timian. Servér med rugbrød til.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk