Kartoffelsuppe med kokosmælk og linser
1. juni 2018
af
Mai Knauer.
Foto: Columbus Leth
Suppen er baseret på søde kartofler, som giver en god konsistens og raffineret smag.
Ingredienser
Sådan gør du
Pil og hak skalotteløg og hvidløg, og steg dem et par minutter i olie i en gryde, uden at de tager farve.
Skræl og riv ingefærstykket, og lad det stege sammen med løgene i 1 minut. Kom den røde karrypasta i, og steg 1 minut mere.
Skræl og hak de søde kartofler, og kom dem i gryden sammen med bouillon, kokosmælk, fiskesauce og limesaft. Lad det koge i 10-15 minutter.
Tag gryden af varmen, og brug en stavblender til at purere suppen. Sæt suppegryden tilbage på den varme kogeplade, bland linser i, og lad dem koge i suppen i ca. 15 minutter.
Servér suppen i skåle med frisk koriander på toppen og godt brød til.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk