Kartoffelsuppe med blomkål og knoldselleri

21. december 2020 af .

Foto: Betina Hastoft

Cremet og fyldig suppe med en sprød bacon-brødtopping.

Ingredienser

Sådan gør du

Skær kartofler, knoldselleri og løg i grove stykker. Svits dem et par minutter i olivenolie i en tykbundet gryde.
Del blomkål i buketter. Hæld dem i gryden sammen med fintsnittet hvidløg og hvidvin. Vend rundt, imens vinen koger ind.
Dæk grøntsagerne med bouillon, tilsæt laurbærblade, og lad det simre under låg i 20-25 minutter, til alle grøntsagerne er møre.
Tag laurbærblade op, og blend suppen til en jævn konsistens med en stavblender direkte i gryden.
Tilsæt madlavningsfløde, og varm suppen igennem. Smag til med sukker, salt og peber.
Skær brød i tern, og steg det sprødt sammen med bacon.
Top suppen med bacon-brødstykkerne, og servér med klippet purløg.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar