Kartoffelsuppe med blomkål og knoldselleri
21. december 2020
af
Line Holt Nielsen.
Foto: Betina Hastoft
Cremet og fyldig suppe med en sprød bacon-brødtopping.
Ingredienser
Sådan gør du
Skær kartofler, knoldselleri og løg i grove stykker. Svits dem et par minutter i olivenolie i en tykbundet gryde.
Del blomkål i buketter. Hæld dem i gryden sammen med fintsnittet hvidløg og hvidvin. Vend rundt, imens vinen koger ind.
Dæk grøntsagerne med bouillon, tilsæt laurbærblade, og lad det simre under låg i 20-25 minutter, til alle grøntsagerne er møre.
Tag laurbærblade op, og blend suppen til en jævn konsistens med en stavblender direkte i gryden.
Tilsæt madlavningsfløde, og varm suppen igennem. Smag til med sukker, salt og peber.
Skær brød i tern, og steg det sprødt sammen med bacon.
Top suppen med bacon-brødstykkerne, og servér med klippet purløg.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk