Kartoffelsuppe med bacon-rugbrøds-topping

30. oktober 2020 af .

Foto: Betina Hastoft

Uhm! Denne kartoffelsuppe er dejlig og fyldig. Og så er den bare supernem og hurtig at tilberede!

Ingredienser

Sådan gør du

Skræl kartoflerne, pil løget, og skær begge dele i mindre stykker. Skyl kartoffelstykkerne grundigt, så overflødig stivelse skylles væk, og læg dem i en gryde sammen med løget. Hæld vand i gryden, så kartoflerne netop er dækket. Lad det koge i 20 minutter, til kartoflerne er møre.
Skær bacon og rugbrød i tern. Rist begge dele samtidigt på en tør pande, til det bliver gyldent og sprødt.
Sigt vandet fra kartofler og løg over i en skål (det skal bruges til at jævne suppen med). Blend kartofler og løg direkte i gryden med en stavblender. Spæd suppen op med lidt af kogevandet, imens du blender.
Rør fløde i suppen, og smag den til med smør, salt og peber.
Anret kartoffelsuppen i varme tallerkener eller skåle, og drys med bacon-rugbrøds-topping og klippet purløg.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar