Kartoffelsuppe med bacon-rugbrøds-topping
15. marts 2021
af
Julie Hey.
Foto: Betina Hastoft
Uhm! Denne kartoffelsuppe er dejlig og fyldig. Og så er den bare supernem og hurtig at tilberede!
Ingredienser
Sådan gør du
Skræl kartoflerne, pil løget, og skær begge dele i mindre stykker. Skyl kartoffelstykkerne grundigt, så overflødig stivelse skylles væk, og læg dem i en gryde sammen med løget. Hæld vand i gryden, så kartoflerne netop er dækket. Lad det koge i 20 minutter, til kartoflerne er møre.
Skær bacon og rugbrød i tern. Rist begge dele samtidigt på en tør pande, til det bliver gyldent og sprødt.
Sigt vandet fra kartofler og løg over i en skål (det skal bruges til at jævne suppen med). Blend kartofler og løg direkte i gryden med en stavblender. Spæd suppen op med lidt af kogevandet, imens du blender.
Rør fløde i suppen, og smag den til med smør, salt og peber.
Anret kartoffelsuppen i varme tallerkener eller skåle, og drys med bacon-rugbrøds-topping og klippet purløg.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk