Kartoffelsuppe med ærter og persillepesto
6. august 2019
af
Emma Martiny.
Foto: Winnie Methmann
Lav en forårslækker udgave af den klassiske kartoffelsuppe ved at toppe den med en frisk pesto og ærter.
Ingredienser
Sådan gør du
Skyl persillen, og blend den i en foodprocessor eller minihakker sammen med citronsaft og olie. Rist mandler på en tør pande. Blend mandler og friskrevet parmesan sammen med persilleblandingen, så du får en grov pesto. Smag til med salt.
Skræl kartoflerne, og skær dem i små tern. Pil og hak løg. Smelt smørret i en gryde, og steg kartofler og løg, uden at de tager farve. Tilsæt bouillon, og bring det i kog. Lad suppen koge i ca. 15 minutter, til det hele er mørt.
Blend suppen cremet i med en stavblender direkte i gryden. Tilsæt piskefløde, kog op, og smag til med salt og peber.
Bælg ærterne, hvis du bruger friske. Skyl ærteskud. Servér suppen toppet med persillepesto, ærter og ærteskud og med ristet brød til.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk