Kartoffelsuppe med ærter og persillepesto

Lav en forårslækker udgave af den klassiske kartoffelsuppe ved at toppe den med en frisk pesto og ærter.

Ingredienser

Sådan gør du

Skyl persillen, og blend den i en foodprocessor eller minihakker sammen med citronsaft og olie. Rist mandler på en tør pande. Blend mandler og friskrevet parmesan sammen med persilleblandingen, så du får en grov pesto. Smag til med salt.
Skræl kartoflerne, og skær dem i små tern. Pil og hak løg. Smelt smørret i en gryde, og steg kartofler og løg, uden at de tager farve. Tilsæt bouillon, og bring det i kog. Lad suppen koge i ca. 15 minutter, til det hele er mørt.
Blend suppen cremet i med en stavblender direkte i gryden. Tilsæt piskefløde, kog op, og smag til med salt og peber.
Bælg ærterne, hvis du bruger friske. Skyl ærteskud. Servér suppen toppet med persillepesto, ærter og ærteskud og med ristet brød til.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegan
  • Vegetar
  • Uden svinekød
6. august 2019 af .

Foto: Winnie Methmann

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar