Kartoffelsalat med sauce verde og svinemørbrad
1. juni 2018
af
Carsten Kyster.
Foto: Columbus Leth
Mormors kartoffelsalat var altid hvid, men selvom denne udgave er grøn, er den bestemt ligeså lækker.
Ingredienser
Sådan gør du
Skrub kartoflerne godt, og kog dem møre i letsaltet vand. Afkøl, og skær dem i halve.
Tænd ovnen til 185°. Brun mørbraden godt på en varm pande i olie i ca. 2 minutter på hver side.
Læg kødet over i en bradepande, og steg det færdigt i ovnen i ca. 15 minutter. Lad kødet hvile i 5 minutter før servering.
Blend ansjoser, kapers og hvidløg med olivenolie i en blender eller foodprocessor. Tilsæt alle krydderurterne (gem lidt basilikum til pynt),og blend til en fin puré. Tilsæt sennep og citronsaft, og smag til med salt og peber.
Skær rødløget i tynde skiver. Vend løgskiverne sammen med kogte kartofler og sauce verde.
Skær kødet i skiver, og anret på et fad. Pynt kartoffelsalaten med basilikum, og server.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk