Kartoffelsalat med makrel og urter
20. august 2021
af
Timm Vladimir.
Foto: Columbus Leth
Pift den klassiske kartoffelsalat op med røget makrel og friske krydderurter, og du har et let og lækkert måltid til en lun sommeraften.
Ingredienser
Sådan gør du
Skrub kartoflerne, og kog dem i ca. 10 minutter i letsaltet vand, til de netop er møre. Afdryp, og skær dem i halve.
Skyl og tør kørvel og persille (gem lidt til pynt),og blend dem sammen med olie og hvidløg i en blender til ensartet konsistens.
Vend kartoflerne med krydderurteolien, og lad dem gerne trække i 10 minutter.
Skyl og tør salaten. Pil skalotteløgene, og skær dem i tynde skiver. Skyl tomaterne, og skær dem i skiver.
Læg salaten i bunden af en stor salatskål, og drys skalotteløgene over. Fordel kartofler, stykker af makrel og tomater oven på. Drys med ekstra krydderurter, og servér evt. med brød.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk