Kartoffelsalat med krydderurter og sennepsdressing
1. juni 2018
af
Gitte Heidi Rasmussen.
Foto: Henrik Freek
Kartoffelsalat er ægte mormormad, og de fleste vil elske denne udgave med friske krydderurter og en mild sennepsdressing.
Bemærk
Kartoffelsalaten skal helst trække i 30 minutter, så smagene får lov at sætte sig. Gå derfor gerne i gang med kartoffelsalaten i god tid.
Ingredienser
Sådan gør du
Skrub kartoflerne, og kog dem møre i letsaltet vand (se tip).
Hæld vandet fra kartoflerne, skyl dem i koldt vand, og lad dem afkøle.
Rør ingredienserne til dressingen sammen, og smag den til. Halvér kartoflerne, og vend dem i dressingen.
Pil rødløg og salatløg, og rens forårsløg. Skær alle løgene i tynde skiver, og vend dem i salaten. Lad den trække i 30 minutter.
Hak dild eller kørvel groft, og drys det over kartoffelsalaten.
Tip!
Nye, friskopgravede kartofler kan nærmest betragtes som en delikatesse og skal helst spises med det samme for at bevare den fine smag. Helt nye kartofler skal blot skrubbes, så skrællen glider af, og helst først lige inden de skal i gryden. Hvis skrællen er lige til at gnide af, og kartoflen indenunder er perlemorsagtigt skinnende og fugtig, er det et tegn på friskhed. Læg altid nye kartofler i spilkogende vand tilsat salt, og kog dem i 6-8 minutter afhængigt af størrelsen. Sluk så for varmen, og lad kartoflerne trække i ca. 10 minutter, til de er møre.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk