Kartoffelsalat med jordbær
1. august 2022
af
Pernille Hoffmann Køppen.
Foto: Pernille Hoffmann/Hoffmann Studio
Giv den traditionelle kartoffelsalat en kærlig opgradering med krydderurtesalsa og sommersøde jordbær.
Ingredienser
Sådan gør du
Skyl dild og persille godt, og kog de 2 slags krydderurter sammen med kartofler i en gryde. Hæld vandet fra, gem krydderurterne, og lad kartoflerne afkøle.
Pil hvidløg, og blend det sammen med persille, dild og olie i en blender. Smag krydderurteolien til med salt, peber og citronsaft.
Steg perlespelt i rygende varm olie i en gryde i ca. 10 sekunder. Lad perlespelten afdryppe på køkkenrulle, og drys med salt.
Skyl og nip jordbær, og skær dem i mindre stykker. Rens radiser, og skær dem i skiver.
Vend kartoflerne i krydderurteolien, og fordel dem på et serveringsfad. Top med jordbær, radiser og perlespelt, og drys evt. med lidt ærtespirer.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk