Kartoffelsalat med hel grillet kylling og pesto

1. september 2021 af .

Foto: Columbus Leth

Når sommerroen sænker sig, er der ekstra tid til hygge i køkkenet. Tænd op i grillen, og placér kyllingen i en grillbakke. Den passer næsten sig selv, imens du tryller en lækker kartoffelsalat frem og nyder sommeraftenen.

Ingredienser

Udstyr

Grillbakke eller kyllingeholder til grill

Sådan gør du

Tænd op i grillen. Skyl krydderurterne og citronen. Skær citronen i mindre stykker, og placér krydderurter og citron i midten af kyllingen.
Pensl kyllingen med olie, og krydr den med salt og peber.
Læg kyllingen på en grillbakke, og grill kyllingen i ca. 1 time og 45 minutter, eller til den er gennemstegt. Har du en kyllingeholder, kan du grille kyllingen på den.
Kog kartoflerne møre i vand. Lad kartoflerne køle af.
Skyl squashen, og skær den i 1 cm tykke skiver. Pensl skiverne med olie, og gril dem kort, så de får flot farve, men stadigvæk har bid.
Nip og skyl jordbærrene, og skær dem i kvarter. Skyl salaten. Vend kartofler, squash, jordbær, salat og oliven sammen i en skål.
Smuldr feta over salaten. Rist solsikkekernerne på en tør pande i 2 minutter, og drys dem over salaten.
Servér salaten og kyllingen sammen med pesto.

Tip!

Du kan selvfølgelig også tilberede kyllingen i ovnen. Læg den i en stegepose, klip et hul i hjørnet, og tilbered kyllingen i 1½ time ved 200°.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar