Kartoffelsalat med bønner, radiser og sennepsvinaigrette
25. september 2020
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Betina Hastoft
Kartoffelsalaten er en klassiker på ethvert buffetbord og egner sig især til sommerens grillfester.
Ingredienser
Sådan gør du
Skrub kartoflerne, og kog dem i en gryde med letsaltet vand i 10-15 minutter.
Skyl og nip enderne af bønnerne. Kog bønnerne i gryden med kartoflerne de sidste 3-5 minutter af kartoflernes kogetid. Hæld vandet fra, og afdryp kartofler og bønner i en sigte.
Pil skalotteløget, og skær det i tynde skiver. Skyl dild og persille, og hak det fint. Skyl radiserne, og skær dem i skiver.
Rør de to slags sennep, honning og citronsaft sammen i en stor skål, og tilsæt olien lidt ad gangen. Krydr med salt og peber.
Vend kartofler, bønner og skalotteløg rundt i dressingen sammen med halvdelen af de finthakkede krydderurter. Anret salaten i en skål, og top med radiser og resten af krydderurterne.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk