Kartoffelsalat med bønner, radiser og sennepsvinaigrette

Kartoffelsalaten er en klassiker på ethvert buffetbord og egner sig især til sommerens grillfester.

Ingredienser

Sådan gør du

Skrub kartoflerne, og kog dem i en gryde med letsaltet vand i 10-15 minutter.
Skyl og nip enderne af bønnerne. Kog bønnerne i gryden med kartoflerne de sidste 3-5 minutter af kartoflernes kogetid. Hæld vandet fra, og afdryp kartofler og bønner i en sigte.
Pil skalotteløget, og skær det i tynde skiver. Skyl dild og persille, og hak det fint. Skyl radiserne, og skær dem i skiver.
Rør de to slags sennep, honning og citronsaft sammen i en stor skål, og tilsæt olien lidt ad gangen. Krydr med salt og peber.
Vend kartofler, bønner og skalotteløg rundt i dressingen sammen med halvdelen af de finthakkede krydderurter. Anret salaten i en skål, og top med radiser og resten af krydderurterne.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
25. september 2020 af .

Foto: Betina Hastoft

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar