Kartoffelrøsti med avocado og ristede kikærter
10. december 2020
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Columbus Leth
Drop bøffen, og prøv i stedet et vegetarisk måltid med en sprød kartoffelrøsti i selskab med knasende kikærter.
Ingredienser
Sådan gør du
Skræl kartoflerne, og riv dem groft. Pres de revne kartofler fri for så meget væske som muligt. Pil og riv rødløget.
Bland kartofler, rødløg, æg, hvedemel og revet cheddar sammen i en skål, og krydr med spidskommen, salt og peber. Tilsæt mere mel, hvis massen er for flydende.
Form kartoffelmassen til ca. 12 runde røsti, og steg dem på en pande med olie. Tryk dem let flade med en paletkniv eller bagsiden af en grydeske, og lad dem stege i 3-4 minutter på hver side, til de er gyldne og sprøde.
Skyl og afdryp kikærterne, og bland dem sammen med olie og krydderier i en skål.
Steg kikærterne på en pande i ca. 5 minutter, til de er sprøde.
Flæk avocadoerne, fjern stenene, og skær avocadokødet i skiver. Skyl agurken, og skær den i små tern. Anret 3 kartoffelrøstier pr. person, og servér med cremefraiche, avocadoskiver, agurketern og ristede kikærter. Pynt med frisk koriander.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk