Kartoffelpizza med spinat og pancetta
4. marts 2019
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Betina Hastoft
Sprød pizzza med italiensk bacon og spinat på en bund af kartoffelskiver.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 250º varmluft. Varm 2 bageplader op i ovnen.
Rul pizzadejene ud på hver deres stykke bagepapir, og smør bundene med rød pesto.
Skrub kartoflerne, og skær dem i meget tynde skiver, gerne på et mandolinjern. Pil løget, og skær det i tynde ringe. Skyl spinaten grundigt, og slyng den helt tør i en salatslynge, eller tør den i et rent viskestykke. Skær mozzarellaostene i små tern.
Bland kartofler, løg, spinat og mozzarellaost, og fordel blandingen på pizzabundene i et jævnt lag. Top med skiver af pancetta. Dryp med lidt olivenolie, og krydr med salt og peber.
Tag de varme bageplader ud af ovnen, og træk forsigtigt pizzaerne over på dem. Bag pizzaerne i ovnen samtidig i 8-10 minutter, til osten er smeltet, og bunden bobler lidt op. Server pizzaerne straks.
Tip!
En færdig pizzadej fra supermarkedets køledisk er en udmærket løsning, når det skal gå lidt hurtigt. Giv evt. pizzaerne ekstra smag ved at drysse dem med finthakket hvidløg og rosmarin, inden de sættes i ovnen. Server evt. en blandet grøn salat til.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk