Kartoffelpizza med rygeost, røget laks og ærter
28. juli 2022
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Betina Hastoft
Der er dømt sommer og masser af smag på pizzaen med både rygeost, røget laks og nye kartofler.
Bemærk
Hævetid: I alt 8½ time.
Ingredienser
Sådan gør du
Smuldr gæren, og rør den ud i det lunkne vand. Tilsæt olie, sukker og salt, og rør rundt. Tilsæt rugmel og hvedemel, og ælt dejen, til den er glat og smidig.
Dæk dejen med husholdningsfilm og et rent viskestykke, og lad den hæve ved stuetemperatur i ½ time. Sæt herefter dejen på køl i mindst 8 timer.
Tænd ovnen på 250° varmluft, og lad to bageplader blive varme i ovnen. Del den kolde pizzadej i 2 stykker, og rul dem ud til 2 pizzabunde. Læg pizzabundene på bagepapir.
Rør cremefraiche, rygeost, salt og peber sammen i en skål, og smør blandingen på pizzabundene. Skyl kartoflerne, og skær dem i tynde skiver. Fordel kartoffelskiverne på pizzaerne, dryp med olie, og krydr let med salt og peber.
Træk pizzaerne med bagepapir over på de varme bageplader, og bag dem sprøde i ovnen i 12-15 minutter.
Bælg ærterne. Pil rødløget, og skær det i tynde skiver. Fordel røget laks, rødløg og ærter på de varme pizzaer, og drys med masser af klippet karse. Dryp lidt citronsaft over hver pizza lige før servering.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk