Kartoffelpizza med rødløg og kørvelolie
1. juni 2018
af
Camilla Zarah Lawes.
Foto: Betina Hastoft
En vegetarisk hvid pizza med kartofler, rødløg og rosmarin – så er der serveret!
Bemærk
Hævetid: 30 minutter.
Ingredienser
Sådan gør du
Rør gær, salt, sukker og olie ud i vandet. Tilsæt de 2 slags mel, og ælt godt. Lad dejen hæve i 30 minutter.
Tænd ovnen på 220º, og sæt en stor pizzabagesten (eller bare en bageplade) i ovnen. Rul dejen tyndt ud på et ark bagepapir.
Rør olie sammen med presset hvidløg, og pensl det på dejen.
Hak rosmarinen, og drys det over. Pil rødløg, og skær det i tynde skiver. Skræl kartofler, og skær dem i papirtynde skiver, evt. på et mandolinjern. Riv mozzarellaen i grove stykker.
Drys løg, kartofler og mozzarella på bundene. Krydr med salt og peber. Træk pizzaen over på den varme bagesten/plade, og bag i 35 minutter.
Skrub og riv gulerødder, og vend med skyllet spinat, olie, eddike, salt og peber.
Hak kørvel fint, og bland det med olien. Dryp det over pizzaen. Pynt med rød skovsyre.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk