Kartoffelpizza med radicchio og parmaskinke

1. juni 2018 af .

Foto: Columbus Leth

En hjemmelavet pizza må gerne være enkel. Her får radicchio en simpel kartoffelpizza helt op at ringe.

Bemærk
Hævetid: 1 time.

Ingredienser

Sådan gør du

Opløs gæren i vandet, og rør melet i. Ælt, til dejen begynder at blive smidig (hvis du gør det på røremaskine, tager det ca. 5 minutter). Tilsæt olie og salt, og ælt i endnu 5 minutter.
Lad dejen hæve i 1 time ved stuetemperatur, til ca. dobbelt størrelse.
Del dejen i 2 stykker, og rul dem tyndt ud med en kagerulle på et melstrøet bord. Varm ovnen op til 275°.
Skræl kartoflerne, og skær dem i papirtynde skiver, gerne på et mandolinjern.
Smør cremefraiche på pizzabundene. Riv mozzarella i små bidder, og fordel dem på bundene sammen med kartoffelskiver og parmaskinke.
Bag pizzaerne i ovnen i ca. 10 minutter, til bunden er sprød.
Skyl, pluk og tør radicchio. Pynt de nybagte pizzaer med radicchio, dryp med olivenolie, og servér straks.

Tip!

Hvis du fjerner stokken i midten, bliver radicchioen mindre bitter i smagen.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar