Kartoffelpizza med radicchio og parmaskinke
1. juni 2018
af
Timm Vladimir.
Foto: Columbus Leth
En hjemmelavet pizza må gerne være enkel. Her får radicchio en simpel kartoffelpizza helt op at ringe.
Bemærk
Hævetid: 1 time.
Ingredienser
Sådan gør du
Opløs gæren i vandet, og rør melet i. Ælt, til dejen begynder at blive smidig (hvis du gør det på røremaskine, tager det ca. 5 minutter). Tilsæt olie og salt, og ælt i endnu 5 minutter.
Lad dejen hæve i 1 time ved stuetemperatur, til ca. dobbelt størrelse.
Del dejen i 2 stykker, og rul dem tyndt ud med en kagerulle på et melstrøet bord. Varm ovnen op til 275°.
Skræl kartoflerne, og skær dem i papirtynde skiver, gerne på et mandolinjern.
Smør cremefraiche på pizzabundene. Riv mozzarella i små bidder, og fordel dem på bundene sammen med kartoffelskiver og parmaskinke.
Bag pizzaerne i ovnen i ca. 10 minutter, til bunden er sprød.
Skyl, pluk og tør radicchio. Pynt de nybagte pizzaer med radicchio, dryp med olivenolie, og servér straks.
Tip!
Hvis du fjerner stokken i midten, bliver radicchioen mindre bitter i smagen.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk