Kartoffelpizza med mascarpone

En sprød kartoffelpizza med mascarpone og rigeligt rosmasrin er den perfekte ret til hverdag og weekend. I opskriften her skal du bruge en færdigdej - så er der mad på bordet indenfor en halv time!

Kartoffelpizza med mascarpone
0-30 min.

(12)

April 29, 2022 af Camilla Biesbjerg MarkussenFoto: Stine Christiansen

Ingredienser

personer

Sådan gør du

Tip!

Pynt gerne kartoffelpizzaen med friske rosmarinkviste inden servering. Har du en rest pesto stående på køl, smager det godt at dryppe lidt over pizzaen.

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

Sådan laver du den bedste kartoffelpizza med mascarpone

Kartoffelpizza er en såkaldt hvid pizza – eller pizza bianca, som det hedder på italiensk – hvor den traditionelle tomatsauce er skiftet ud med et lag af cremet mascarpone. Den lækre pizza er virkelig nem at lave selv og er perfekt til fredagmenuen, picnicturen, eller bare hvis madpakken skal være ekstra luksuriøs.

Skal det gå stærkt, kan du sagtens bruge en færdiglavet pizzabund som i opskriften her. Du kan også bruge tortillapandekager eller pitabrød som bund – resultatet er overraskende godt! Her får du opskriften på hvid tortillapizza med kartofler

Skal din kartoffelpizza være ekstra luftig, bør du lave dejen selv. Du finder vores grundopskrift på pizzadej her. Foretrækker du en grov pizzadej, så prøv vores opskrift på fuldkornspizzadej.

Hvis du vil lave kartoffelpizzaen med en anden ost end mozzarellaost, kan du bruge parmesan, frisk mozzarella, manchego, frisk gedeost, eller hvad du ellers foretrækker. Du kan også toppe kartoffelpizzaen med et par skiver bacon, chorizo eller lufttørret skinke.

Kartoffelpizza smager også skønt med pesto – især hvis du laver din egen hjemmelavede pesto. Prøv vores opskrift på kartoffelpizza med pesto

Måske du også kan li'