Kartoffelpizza med bacon og kapers
5. april 2023
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Columbus Leth
Bagekartofler og søde kartofler i skøn forening på en hjemmelavet pizza med salt modspil fra bacon og kapers.
Bemærk
Hævetid: 1 time
Ingredienser
Sådan gør du
Smuldr gæren i vandet, tilsæt olie og sukker, og rør rundt. Tilsæt mel og salt, og ælt dejen grundigt i 5-8 minutter, til dejen er glat og elastisk, evt. på en røremaskine.
Dæk skålen med et fugtigt viskestykke, og lad dejen hæve lunt i 1 time.
Tænd ovnen på 250° varmluft, og lad 2 bageplader blive varme i ovnen.
Hæld dejen ud på et meldrysset bord, og del den i 2 stykker. Rul dem ud til tynde pizzabunde, og læg dem på hver sit stykke bagepapir.
Smør et tyndt lag tomatsauce på pizzabundene. Drys med revet mozzarella, og krydr med oregano, salt og peber.
Skræl de 2 slags kartofler, pil løget, og skær det hele i meget tynde skiver, evt. på et mandolinjern.
Fordel kartofler og løg på pizzaerne, og læg baconskiverne øverst.
Træk pizzaerne med bagepapir over på de brandvarme bageplader, og bag dem i ovnen i ca. 12 minutter, til de er gyldne og gennembagte. Top med kapers, og servér straks.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk