Kartoffelpizza med asparges og grøn pesto

18. september 2020 af .

Foto: Columbus Leth

Skal det være nemt i aften? Så prøv denne hvide pizza med kartofler, pesto og asparges, der er god til den kødfrie maddag.

Bemærk
Hævetid: 45 minutter

Ingredienser

Sådan gør du

Opløs gæren i det lunkne vand i en skål. Tilsæt olie, salt og pizzamel, og ælt dejen grundigt – gerne på en røremaskine – i ca. 5 minutter. Lad dejen hæve lunt og tildækket i 45 minutter.
Tænd ovnen på 250° varmluft, og lad to bageplader blive varme i ovnen.
Del dejen i 2, og rul dem ud til store pizzabunde på et meldrysset bord. Læg pizzabundene på hver sit stykke bagepapir.
Smør et tyndt lag pesto på pizzabundene. Skær mozzarellaerne i tynde skiver, og fordél dem på pizzaerne.
Skrub kartoflerne, og skær dem i tynde skiver, f.eks. på et mandolinjern. Skyl aspargesene, knæk den nederste, træede ende af, og skær dem i halve.
Fordél kartofler og asparges oven på mozzarellaen, drys med friskrevet parmesan, og krydr med lidt peber.
Bag pizzaerne i ovnen i ca. 10 minutter, til bunden er sprød, og toppen er gylden.
Skyl og tør basilikum, og drys det over de nybagte pizzaer. Servér straks.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar