Kartoffelpandekager med rødbedesalat og hytteost
1. juni 2018
af
Christine Bille Nielsen.
Foto: Henrik Freek
Pandekagerne er smagt til med kommen, som giver en pikant og lidt anderledes smag, der passer rigtig godt til kartoflerne.
Ingredienser
Sådan gør du
Skræl kartofler og rødløg, og riv dem groft. Rør æg, rasp og mælk sammen med kartofler og løg. Hak kommenfrø fint på et skærebræt (eller stød dem i en morter),og kom dem i kartoffeldejen. Tilsæt salt og peber, og rør dejen godt sammen.
Opvarm en slip let-pande med lidt olie. Lav 1 pandekage af ¼ af kartoffeldejen. Bred den godt ud på panden, og form kanten pænt med en palet.
Steg ved høj varme i ca. 1 minut, skru ned til lav varme, og steg videre i ca. 7-8 minutter. Vend pandekagen om, dryp med lidt olie, og steg den i 7-8 minutter på den anden side.
Hold de færdige pandekager varme mellem 2 store tallerkener. Brug gerne 2 pander, så det går hurtigere at bage alle pandekagerne.
Skræl rødbeder og gulerødder, og riv dem groft. Hak fennikelfrø fint på et skærebræt (eller stød dem i en morter),og vend dem med rødbeder og gulerødder. Smag til med salt og peber.
Servér 1 kartoffelpandekage pr. person sammen med rødbedesalat og hytteost.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk