Kartoffelmos med stegt blomkål og brunet smør
27. oktober 2022
af
Louisa Lorang.
Foto: RIkke Westesen
En slags vegetarisk brændende kærlighed. Retten byder på masser af grønt, smag og fylde. På toppen udgør det brunede smør en ekstra lille luksus!
Ingredienser
Sådan gør du
Skyl og skræl kartoflerne, og skær dem i grove stykker. Pil hvidløg.
Kog begge dele helt møre i en gryde med usaltet vand under låg. Hæld vandet fra, og lad kartoflerne dampe tørre under låg.
Mos kartofler og hvidløg med et piskeris eller en kartoffelmoser. Lun mælken, og pisk smør og mælk i. Smag til med salt.
Skyl og skær blomkålen i skiver (det vil smuldre lidt). Pil og snit hvidløg i tynde skiver, og skyl salvien.
Steg blomkålen i olivenolie og smør på en stor pande, og tilsæt hvidløg og salvie, 3-4 minutter før blomkålen er mør. Krydr med salt.
Brun smørret i en lille gryde. Anret mosen i dybe tallerkner, og top med blomkål og brunet smør. Servér straks.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk