Kartoffelmos med sommergrønt og pancetta
15. september 2021
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: columbus leth
Er du vild med brændende kærlighed, vil du elske denne sommerlige version af den skønne klassiker, der er opgraderet med grov sennep og ekstra grøntsager.
Ingredienser
Sådan gør du
Skræl kartoflerne, og skær dem i mindre stykker. Kog dem i en gryde uden salt i ca. 20 minutter, til de er helt møre. Hæld vandet fra kartoflerne, og lad dem dampe af et øjeblik.
Mos kartoflerne med smør, grov sennep og fintrevet citronskal i gryden med en kartoffelmoser eller gaffel, og smag til med salt og peber.
Knæk den nederste, træede ende af aspargesene, og skær resten i mindre stykker. Rens porrerne, og skær dem i tynde skiver. Skær pancettaen i tern.
Steg pancettaen let sprød i en dyb pande med olie. Tilsæt asparges, porre og friskhakket timian, og steg videre i 2-3 minutter, til grøntsagerne er sprødmøre. Krydr salt og peber.
Bælg ærterne. Anret kartoffelmosen i dybe tallerkener. Top med sommergrønt med pancetta, og drys med friskbælgede ærter. Servér straks.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk