Kartoffelmad med stenbiderrogn, dildmayonnaise og chips

1. juni 2018 af .

Foto: Betina Hastoft

Kartoffelmad med stenbiderrogn, dildmayonnaise og chips er en opgradering af den populære kartoffelmad, og med hjemmelavede kartoffelchips på toppen rykker den endnu et trin op ad livretsstigen.

Ingredienser

Sådan gør du

Skræl kartoflerne, og skær dem i tynde skiver, gerne på et mandolinjern. Skyl kartoffelskiverne under koldt vand.
Opvarm olien, til den er så varm, at den syder, når du stikker et træspyd ned i den. Steg kartoffelskiverne i olien, til de bliver gyldne. Afdryp på fedtsugende papir, og drys med salt.
Pres saften af citronen. Hak dild fint, og rør den sammen med citronsaft, mayonnaise, salt og peber.
Rør rogn, salt, citronsaft og karse sammen.
Skær de kogte kartofler i skiver. Pil rejerne.
Smør rugbrød med dildmayonnaise. Læg kartoffelskiver på rugbrødet, og top med sprøde kartoffelchips, rejer og stenbiderrogn. Top med lidt mere dildmayonnaise, og pynt med dild.

Tip!

Supplér toppingen med ristede løg: Skær 2 løg i brede ringe, vend dem i hvedemel, og fritér dem i olie.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar