Kartoffelmad med rygeostecreme
24. august 2023
af
Louisa Lorang.
Foto: columbus leth
Fyldet minder om en sommersalat serveret på rugbrød. Husk at lægge agurker og radiser i isvand, så de bliver knasende sprøde.
Ingredienser
Sådan gør du
Skyl radiser og agurker, og skær begge dele i tynde skiver, evt. på et mandolinjern. Skyl forårsløgene, og skær dem i aflange strimler.
Hæld alle grøntsagerne i en beholder med vand og isterninger, og sæt den på køl i 15-30 minutter, eller natten over. Afdryp grundigt inden brug.
Hæld rygeosten i en skål, og pisk den glat med et piskeris. Hæld cremefraichen i en anden skål, og pisk den tyk med en elpisker. Vend rygeost og cremefraiche sammen, og smag til med sennep, salt og peber.
Smør rugbrødsskiverne med smør. Top med skiver af kartofler og derefter rigeligt med rygeostecreme (brug en ske eller en sprøjtepose, hvis det skal være ekstra festligt).
Afslut med sprøde grøntsager, klippet purløg, salt og peber, og servér straks.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk